Tirsdag 10/10 sejlede vi nord om La Gomera til La Palma. Det blev endnu engang for motor, der var bare ingen vind!
Det var solskin og vi havde hørt, at en hedebølge ville ramme de Canariske øer den kommende uge og det skal jeg love for, at den gjorde. Hele ugen på La Palma havde vi fra 28 – 35 grader. Vi fandt skygge og det løsthængende tøj frem hver eneste dag.
Vi ankom kl 17.00 til en næsten tom marina. Der lå dog et par danskere, men den ene sejlede om aftenen, så dem fik vi ikke hilst på, men vi hilste på Lisbeth og Jørgen om bord på Nordlys. Senere kom yderligere to danskere, men de var her også ganske kortvarigt. Hans fik dog hilst på den ene besætning og kort tid efter, kom han med to tun filetter til os. De havde fanget en tun på 22 kg og kunne ikke selv spise det hele. Igen forhørte vi os, om hvordan de gjorde, for vi har fortsat ikke fanget noget som helst, så nu prøver vi igen. Om torsdagen væltede det ind med spanske sejlbåde, 20 stykker. Det viste sig, at der var træf i en forening. De skulle mødes fredag, på tur på øen lørdag og hjem igen søndag. Jeg skal love for, at der kom liv i havnen i de dage, også til langt ud på natten!
Vi gik som det første på vores sædvanlige tur i byen og den så rigtig hyggelig ud og ikke nær så turistet, som vi har set på Tenerife og Gran Canaria.
Santa Cruz, La Palma(hovedstaden) er kendt for sine træaltaner og -karnapper og de er rigtig fine.
Der er også en dejlig (sort) badestrand, som vi besøgte en dag, hvor det bare var blevet FOR varmt.
Vi har fundet ud af, at Christopher Columbus stort set har boet på alle øer hernede! Der er i hvert fald museer og historier om hans besøg mange steder.
Der ligger også en gammel borgruin ved kysten, som vi lige skulle se.
Jeg var på turistbureau og hente diverse brochurer, for at se, hvad der var af spændende ting på denne ø og fandt ud af, at der var et specielt marked i Mazo, men kun lørdag og søndag. Vi besluttede, at leje bil og kørte så dertil om lørdagen.
Det var et anderledes marked, end dem vi før har set. Det var mere, som vore hjemlige gårdbutikker. Der var håndarbejde (alle øer lige fra Madeira og hertil er kendt for deres broderier), en sad og skar træ til en guitar, en brændte glas til smykker og der var hjemmelavede kager, honning og en lille bar med rørsukkersaft, der blev presset, mens vi så på.
Det skulle vi selvfølgelig prøve og det var utroligt læskende i varmen med en skive citron i. Ud over det, var der de sædvanlige grøntsager, oste og brød, men ingen fisk eller kød.
Der er også rigtig mange hårnålesving på La Palma, men bare det, at bilens bremser var i orden, fik mig til at nyde turen på en helt anden måde. Hans syntes også, det var dejligt, at jeg ikke krampagtigt holdt fast i bilens sæde. Her læsser man også hellere lidt ekstra, end at køre to gange!
Vi fortsatte til øens sydspids, hvor der var mulighed for at se ned i et vulkankrater. Vulkanen San Antonio var sidst i udbrud i 1677 og nu vokser der canariske fyrretræer i bunden af krateret. Det siger lidt om, hvor nøjsomme de er.
Ved siden af ligger vulkanen Tenguine. Den var i udbrud i 1971 og der var en udstilling, hvor man så film med udbruddet.
Der kom ingen mennesker til skade, men et lagune område med helbredende kilder, blev begravet i lava. Det har man nu gravet fri igen. Da vi stod på randen af vulkanen, kunne vi ikke lade være med, at tænke på de naturkræfter, der ligger der, lige under overfladen.
På La Palma har de specialiseret sig i, at dyrke vin, der ligger direkte på jorden, dvs. på den lava undergrund, det jo er.
Der bliver dyrket rigtig meget vin og der er vingårde, hvor man kan få smagsprøver.
Det, der dyrkes mest af på La Palma, er dog bananer. Der er bananplantager, uanset hvilken retning man kigger og de smager fantastisk.
Vi kørte op langs vestkysten og fandt en lille rasteplads i en dal med hårnålesving op til begge sider, hvor vi spiste vores frokost.
Endnu engang oplevede vi den frodighed af blomster og træer, der er hernede.
Vi fortsatte op til nordkysten og kom igennem et helt fantastisk område med kæmpe fyrretræer, og langs vejene var der de flotteste stengærder.
Vi har flere gange købt gedeoste hernede, de fleste gange ved en fejl (jeg bryder mig ikke om gedeost, så får Hans den) og på La Palma, så vi for første gang en gedefarm. Vi havde undret os over, hvor de gemte alle gederne, men her havde de dem altså, både opstaldet og i det fri.
Tilbage i marinaen blev vi inviteret til en øl på Nordlys. Vi hyggede os til over midnat og vi gentog succesen mandag på Lady’en. Det blev dog ikke så sent, da vi begge havde planer om at sejle videre tirsdag morgen. Vi ville tilbage til Las Palmas og se på alle bådene, der skal med ARC’en og Nordlys ville til La Gomera.